Förän idag! Äventyret började med en av de nyinköpta rosorna som bestämt sig för att släppa kronbladen på en av blommorna. Såhär fin var rosen igår:
Och i morse låg alla fina kronblad i en hög på golvet... Vi kan ju kandera dem sa min svärmor då och visst kan vi väl det, men hur gör man då?
Det visade sig att det finns en miljon olika sätt att kandera rosblad på! Helt otroligt?! Jag valde i alla fall ett recept som verkade relativt snabbt och enkelt.
Jag blandade äggvita med lite vatten som jag doppade rosbladen i. Sedan strödde jag socker på båda sidor och la dem på ett bakplåtspapper.
Skjuts in i ugnen på 30 grader och med ugnsluckan lite öppen tills bladen har torkat och är hårda.
Eftersom jag älskar att baka så tänkte jag att en god, enkel bakelse att servera bladen till måste jag ju bara fixa. Sagt och gjort. Det blev en sockerkaksbotten med hallon och vaniljmousse. De kanderade rosbladen fick hamna på toppen.
Måste säga att det blev gudomligt gott och hädanefter lever mina rosor väldigt farligt. Rosblad var bland det godaste jag någonsin ätit! Inte undra på att rådjuren älskar rosknoppar. Har du inte smakat rosblad så gör det! Oj, oj, vad gott det är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar